Minimal Joomla Template by iPage Review

Blackened Fish eller Sotad fisk

Beskrivning

 

Portioner: 6


Ingredienser

6 fiskfileer, minst 1 cm tjocka (laxfile, laxkotlett, Helgeflundra i skivor, amerikansk odlad catfish eller annan fet fast fisk)

170 gram osaltat smör Cajun Blackened Redfish Magic smör, citron och vitlök


 Tillagning

1. Hetta upp en järnpanna på spisen i minst 10 minuter - ju hetare desto bättre.

2. Doppa fisken i smält smör och strö generöst med Blackened Redfish Magic på båda sidor.

3. Stek fisken tills undersidan har en sotad skorpa, vänd och stek på andra sidan.

4. Bryn därefter smöret till såsen lätt, och smaksätt med citron och vitlök. Servera gärna med sauterade grönsaker som broccoli och squash.


 Anmärkningar

Tänk på att man i Louisiana ofta äter utomhus, och det är nästan en förutsättning för det här receptet. Det ryker oerhört! Lagar du inte receptet utomhus eller om du inte har en extremt effektiv  köksfläkt är rådet att steka fisken enligt bronzing-metoden.


Källa: kokboken "Cajun-köket" Skriven av heders Cajuns Annika Hallsvik, Steve Gillner & Leena Talvend