Minimal Joomla Template by iPage Review

Skandalöst god Anka

Beskrivning:

Fick en anka av svärmor för ett tag sen, bestämde mig tillslut för att grilla den. Det blev kalas gott!

Jag ville göra det så enkelt som möjligt att förbereda ankan så jag letade efter ett recept med bara några få ingredienser. Jag hittad ett i Big Green Egg kokboken som innehöll lite pressad apelsin, lime och en bit ingefära.

Portioner: 2

    


Ingredienser:

1 st Anka
1 Apelsin
2 Lime
1 bit ingefära ungefär så stor som en tumme
1/2 tsk salt


Tillagning:

Salta insidan av ankan lite lätt. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Peta in en skiva under
skinnet på varje bröst, det brukar finnas en öppning nära halsen. Var försiktig bara så du inte gör hål i
skinnet. Lägg två till tre skivor av ingefäran inne i ankan. Skär apelsinen i två halvor och gnid in skinnet med halvorna och pressa resten av juicen in i ankan och stoppa in den ena apelsinhalvan i ankan. Dela och pressa i lime juicen i ankan, du behöver luta ankan lite så inte juicen rinner ut.

Knyt ihop benen med steksnöre så juicen stannar kvar i ankan. Lägg resten av inge äran och en deciliter vatten i botten på droppformen som du skall ha ankan i när du grillar den. Lägg ankan på ett galler i droppformen. Salta lite grann på utsidan av ankan och grilla den i ca 200 grader ungefär 2 timmar. Om benen är bra hopknutna kommer inget av juicen ut. Ta ut ankan och täck den med folie, låt den vila minst 5 minuter.

Skär upp ankan och skopa över juicen på varje portion


Anmärkningar: