Minimal Joomla Template by iPage Review

MR Cajuns krämiga fisksoppa

Beskrivning:

En otroligt krämig och god fisksoppa med lite sting!

Portioner: 4

  


Ingredienser:

1 färsk fänkål
1 gul lök
1 stor morot
1 röd paprika
1 st squash gurka
1 pkt saffran
1 dl olivolja
3 msk vetemjöl, rågade
1 dl vitt vin (jag använder istället sherry ibland)
150-200 gram champinjoner
800 gram vit fast fisk
400 gram jätte räkor
1/2 liter hummerfond eller fiskfond
1/2 liter grönsaks buljong
1/2 liter vispgrädde
1 krm cayenne peppar


Tillagning:

Hacka alla grönsaker i bitar som du själv vill ha dem, jag brukar göra dem en gånger en centimerter ungefär. Koka upp hummerfonden och grönsaksbuljongen i en kastrull vid sidan av. Ta sen en stor kastrull, jag brukar ha en 10 liters som är aldeles för stor men jag gillar att ha lite extra utrymme. Hetta upp olivoljan och fräs morötter, lök och fänkål ett par minuter blanda sen i champinjonerna och låt dem fräsa med ytterliggare ett par minuter. Häll i hälften av vinet och rör runt lite grann. Blanda i squashen,  rör runt och lägg i mjölet. Rör runt ordentligt och häll i buljongen och grädden. Låt det koka upp å häll i saffran och låt det koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar samt ta i cayenne pepparn och späd med mera vatten om du tycker soppan är för tjock men tänk på att fisken och räkorna släpper ifrån sig en del vatten också.Blanda i paprikan, fisken och räkorna, rör om försiktigt medan det får sjuda upp. Häll i det sista vinet och låt soppan puttra 5-6 minuter.Stäng av värmen å låt det stå ytterliggare några minuter innan du serverar, gärna med vitlöksbröd till eller kanske lite aioli.


Anmärkningar:

Du kan ha flera olika sorters fisk. Lax går bra, pigrimsmusslor är kalas. Man kan också variera med kräfstjärtar, blåmusslor etc