Minimal Joomla Template by iPage Review

Kräftor i Etouffee

Beskrivning:

Kräftor i mörk sås gjord på en roux och hummer fond

Portioner: 5


Ingredienser:

½ dl olja
1 dl vetemjöl
1 grön paprika
1 lök
1 vitlök
1 stjälk stjälkselleri
1 tsk Tony´s Creole Seasoning
1 liter hummer fond
Ca 600 gram skalade kräftstjärtar


Tillagning:

Etouffee

Börja med att hacka lök, paprika och selleri, jag brukar göra det så finhackat jag kan. Koka upp buljongen. Hetta upp oljan tills den börjar ryka lite och blanda i mjölet, vispa tills det blir mörkbrunt och blanda i de hackade grönsakerna och kryddan. Häll i buljongen och låt det koka en liten stund. Smaka av och späd med vatten om det behövs, jag brukar låta såsen vara lite tjockare än vad den skall vara när det är klart. Blanda i kräftstjärtarna och låt det hela bli varmt, nu blir det lite tunnare och av vätskan från kräftorna.


Anmärkningar:

Servera med ris, coscos, pasta eller bara bröd kanske.