Minimal Joomla Template by iPage Review

Fisk med pekansmör

Beskrivning:

Portioner: 6


Ingredienser: 

6 fileer av amerikansk catfish eller annan fisk. Eller alligator om du kan få tag på det!
cirka 4 dl mjölk
Tony Chachere's Fry All (eller 1 del Creole Seasoning och 6 delar majsmjöl)

Pekansmör - Pecan Butter:

4 msk osaltat smör
1,5 dl pekannötter
1 tsk citronsaft
1 tsk Tennessee Sunshine
Hot Pepper Sauce
en halv tesked pressad vitlök


Tillagning:

1. Lägg fiskfileerna (eller alligatorköttet!) att dra i mjölk i minst några timmar.
2. Vänd sedan fileerna i Fry All mjölet och stek i olja i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt fileerna rinna av på hushållspapper.
3. Lägg alla ingredienser till pekansmöret i en mixer och kör i cirka 2 minuter till det är en krämig smet.
4. Lägg upp fiskfileerna på tallrik och toppa med pekansmör.

Servera med kokt potatis, broccoli eller squash.


Anmärkningar:

Koka gärna potatisen i crabboilpulver eller med Creole Seasoning i vattnet.
Källa: kokboken "Cajun-köket" Skriven av heders Cajuns Annika Hallsvik, Steve Gillner & Leena Talvend