Minimal Joomla Template by iPage Review

Cajunsk fiskgryta

Beskrivning:

Portioner: 6


Ingredienser:

6 - 8 fiskfiléer i bitar
2,5 dl vetemjöl
275 g margarin
7,5 dl grönsaksblandning
1 msk Wine & Pepper Sauce
1/2 citron i skivor
1 dl (drygt) hackad purjolök
persilja
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpasta
2 liter vatten
Tony Chachere Creole Seasoning
Grönsaksblandningen:
1 gul lök
1/2 grön paprika
2 st selleristjälkar
1 vitlöksklyfta


Tillagning:

Kör ingredienserna till grönsaksblandningen i en mixer. Gör i en gryta en redning av mjöl och margarin. Sänk värmen och tillsätt grönsaksblandningen. Rör om tills det slutar fräsa. Tillsätt krossad tomat och tomatpasta. Hetta upp och rör om ett par minuter. Tillsätt 2 liter vatten och koka upp. Tillsätt Wine & Pepper Sauce och citronskivor. Sänk värmen och låt sjuda i 2 timmar medan du rör om emellanåt. Krydda fiskbitarna med Tony Chachere's Creole Seasoning och lägg i grytan. Låt åter komma till kokning och sjud långsamt på mycket svag värme i nästan 1 timme. Tillsätt mer vatten om fiskgrytan är för tjock. Tillsätt purjolök och persilja. Servera över kokt ris.


Anmärkningar:

Källa: kokboken "Cajun-köket" Skriven av heders Cajuns Annika Hallsvik, Steve Gillner & Leena Talvend