Minimal Joomla Template by iPage Review

Cajun popcorn

Beskrivning:

Friterade kräftstjärtar med sherrysås

Portioner: 8


Ingredienser:

Frityrsmet

2 ägg väl vispade
3,5 dl mjölk I dl vetemjöl
1 dl majsmjöl (Obs! Ej maizena)
1 dl pollenta
1 tsk socker
I msk Cajun Seafood Magic till smeten
Cirka 2 tsk Cajun Seafood Magic att strö direkt på kräftstjärtarna
1 kg skalade kräftstjärtar
olja till fritering

Sherrysås

2 äggulor
1 dl ketchup
1 dl finhackad lök
4 msk torr sherry
2 msk mörk senap
creole seasoning efter smak
1 tsk Tennessee Sunshine Hot pepper sauce
2 dl vegetabilisk olja


Tillagning:

Blanda de vispade äggen och mjölken i en skål och mjölsorterna, sockret och kryddblandningen i en annan eller en påse. Blanda ihop hälften av äggblandningen med mjölblandningen och vispa väl. Blanda sedan i resten av äggblandningen. Låt smeten vila medan du gör sherrysåsen.

Sherrysås

Häll alla ingredienserna i en mixer förutom oljan. Låt mixern gå i ca 30 sekunder och tillsätt oljan i en tunn stadig stråle medan maskinen är igång, på samma sätt som man gör majonäs. Såsen skall bli slät och krämig. Hetta upp frityroljan i en stor gryta eller nåt, ca 175°C till 180°C ungefär. Krydda kräftstjärtarna med Cajun Seafood Magic och täck dem med smeten. Fritera tills de är gyllenbruna
och låt dem rinna av på lite papper. Servera popcornen direkt med sherrysåsen till.


Anmärkningar:

Detta räcker till 8 helportioner eller ca 12 förrättsportioner
Källa: kokboken "Cajun-köket" Skriven av heders Cajuns Annika Hallsvik, Steve Gillner & Leena Talvend