Minimal Joomla Template by iPage Review

Stektemperaturer

Kategori: Mat

En tabell med färdigtemperaturer för olika köttslag och stekningsgrad

 

Rött 

Medium 

Väl 

Ugnstemp

Anka- Helstekt   - - 70 170
Ankbröst 58 62 68 125
Entrecôte 58 64 70 125
Fiskpaté - - 70 150
Fläskfilé - - 68 150
Fläskkarré - - 70 150
Fläskkotlettrad - - 68 150
Fläskskinkstek - - 68 150
Gås - Helstekt - - 70 170
Hare 52 57 65 110
Kalkon - Filé - 67 72 110
Kalkon - Helstekt - - 70 170
Kalventrecôte 54 58 68 125
Kalvstek 58 62 72 175
Kyckling - Filé - 67 72 110
Kyckling - Hel - - 70 175
Kycklinglårfilé - - 68 175
Lamm - Filé 52 57 65 110
Lamm - Stek 55 62 68 120
Lax - 50 55 175
Oxfilé 55 62 68 125
Rostbiff 58 64 70 175

Surdegsbröd,

Mörkare bröd

och grovt bröd

- 96 98 250
Vildsvin - Filé - 67 72 110
Vildsvin - Stek - 70 72 120

Vit fisk, Torsk

Plattfisk etc.

- 50 55 175

Vitt matbröd

- 92 94 250

Älg, Rådjur,

Hjort, Ren - Filé

52 57 65 110

Älg, Rådjur,

Hjort, Ren - Stek

55 62 68 120

 

Viktigt!

Glöm inte att vila köttet efter stekning, gärna inlindat i smörpapper. Vila det i minst 10 minuter beroende på köttbitens storlek. Detta för att saften skall sätta sig och inte rinna ut vid servering.